وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان
وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان
بسم رب الشهدا:وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان برای پایگاه های بسیج وسرگروه های صالحین و عموم مردم

وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان

🌹🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹

🌹🌹پیامبر صلی الله علیه و آله🌹🌹 :
اَکْرَمُ اَخلاقِ النَّبیّینَ وَ الصِّدّیقینَ وَ الشُهَداءِ وَ الصّالِحینَ التَّزاوُرُ فِى اللّه ِ؛

⬅🌹🌹پیامبر صلی الله علیه و آله🌹🌹 :
بزرگوارانه ترین اخلاق پیامبران، صدیقین (انسان هاى راستین) شهدا و صالحین،دیدار یکدیگر براى خداست.➡
🔍دعائم الاسلام، ج 2، ص 106.

✔وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان .
🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹

پیامد های ارتباط با جنس مخالف

   دوشنبه, ۲ آذر ۱۳۹۴، ۰۸:۴۱ ب.ظ        

چکیده

انسان موجودی اجتماعی است که دائماً در حال ارتباط با دیگران است. این ارتباطات به چند قسم است: اول، رابطه‌های معمولی؛ دوم، رابطه‌هایی که همراه با علاقه و احساس است و موجب وابستگی می‌شود. مثل رابطة والدین با فرزندان و یا وابستگی شدید زوجین و محبت آنها نسبت به یکدیگر. عشقی که از این گونه روابط حاصل می‌‌شود، بر دو قسم است: 1. عشق صحیح که شامل عشق حقیقی و مجازی می‌باشد؛ عشق حقیقی، عشقی است که در آن هیچ کاستی و محدودیتی نیست: مانند عشق به خداوند. و عشق مجازی که شامل محبت به اهل‌بیت و پدر و مادر و... می‌باشد؛ 2. عشق ناصحیح: عشقی که از روابط غلط میان دختران و پسران حاصل می‌شود و موجب نوعی احساس میان دوطرف می‌گردد. این نوع عشق، از روی هوی و هوس و وسوسه‌های شیطانی است و آسیب‌های فردی، شخصیتی و اجتماعی فراوانی را در پی دارد.

مقدمه

ارتباط مکانیسمی است که از خلال آن روابط انسان‌ها برقرار و بسط می‌یابد. بدین صورت، اساس شکل‌گیری جامعه‌انسانی به معنای واقعی صورت می‌گیرد؛ چراکه انسان بدون برقراری ارتباط با دیگران نمی‌تواند زندگی کند. این ارتباط تنها به صورت فیزیکی صورت نمی‌گیرد، بلکه از طریق یادآوری دیگران، یا استفاده از پیام‌های مکتوب یا ضبط شده و غیره انجام می‌پذیرد. در سایة ارتباط افکار، رفتارهای‌ انسانی، از یک شخص به شخص دیگر انتقال می‌یابد و موجب می‌شود تا نیازهای فردی یا اجتماعی افراد تأمین گردد. جامعه و اجتماع، مجموعه افرادی است که نسبت به هم حس تعلق داشته و با فرهنگ مشترک در یک قلمرو و سرزمین مشترک زندگی می‌کنند. این اشتراک و تشابهات در بین افراد جامعه موجب می‌شود تا برای تعالی خود و کشور و سرزمین‌شان تلاش کنند و به سمت کمال‌جویی گام بردارند. کمال‌جویی در انسان و رسیدن به خوبی و خیر و زیبایی، نیروی بسیار قوی و کارآمدی است که موجب می‌شود تا نیاز به دیگران و ارتباط با آنان کاملاً حس شود. این احساس نیاز و ارتباط با دیگران باعث ایجاد محبت و دوست‌داشتن می‌گردد. این محبت، انسان را از خود بیرون می‌آورد و باعث وابستگی به دیگران می‌شود. ما در بسیاری موارد از کنار افراد می‌گذریم و آنها را نمی‌شناسیم؛ زیرا احساسی نسبت به آنها نداریم. ولی شناخت افراد و ارتباط با آنها، موجب ایجاد علاقه به آنها می‌گردد.

روابط میان انسان‌ها به چند دسته تقسیم می‌شود: رابطه‌های معمولی، یا رابطه‌هایی که با علاقه و احساس توأم می‌گردد و یا رابطه‌هایی که موجب وابستگی می‌شود. کودک احساس نیاز به پدر و مادر دارد و از آنان برای برطرف کردن نیازهای خود کمک می‌گیرد. از سوی دیگر، کودکی که به فرد بزرگسال تبدیل می‌شود، کم‌کم غریزة استقلال طلبی در او نمود پیدا می‌کند. این غریزه موجب گسستگی برخی روابط و ظهور برخی روابط دیگر می‌شود. غریزه استقلال‌طلبی موجب کم رنگ شدن روابط با والدین می‌شود. بروز روابط با دوستان و حتی تمایل به ارتباط، موجب وابستگی به جنس مخالف می‌گردد. این نیاز، یعنی احساس ارتباط با جنس مخالف در قالب تشکیل خانواده و ازدواج معنا و مفهوم می‌یابد. وابستگی شدید زوجین و محبت و عشق آنها نسبت به هم، موجبات تحکیم خانواده است. این عشق و محبت درجاتی دارد و دارای شدت و ضعف است.

این عشق و علاقه بر چند نوع ست: 1. هوی(تمایل داشتن)؛ 2. علاقه(گره خوردن دل با محبوب)؛ 3. کلف(محبت)؛ 4. عشق(محبت شدید و افراطی)؛ 5. شعفاء(عشقی که به تمام زوایای قلب نفود کرده است)؛ 6. تدله (مرحله‌ای از عشق که عقل را می‌رباید)؛ 7. هیوم(جنون و بی‌قراری) .

عشق صحیح و ناصحیح:

1.عشق صحیح بر دو قسم است: الف) عشق حقیقی: عشقی است که در آن کاستی نیست و هیچ محدودیتی نیز در آن راه ندارد و تمام خصوصیات عشق صحیح در آن است. مصداق‌ آن، عشق به خداوند متعال است. ب) عشق مجازی که شامل محبت به اهل‌بیت(ع) و والدین و محبت زوجین به یکدیگر می‌باشد. 2ـ عشق ناصحیح: روابط پنهانی میان دختران و پسران که موجب نوعی احساس علاقه میان دو طرف می‌گردد و به مرور این احساس شدت می‌یابد. بنابراین، عشق افراطی راه عقل را سد و چشم بصیرت را کور و اجازه نمی‌دهد تا فرد تصمیم صحیح و عاری از خطا و مناسب بگیرد. گاهی هم هوای نفس و شدت دلبستگی فرد، ممکن است او را دچار گناه و بی‌عفتی کند. امام علی(ع) می‌فرمایند: «از معاشرت با مردم فاسد بپرهیز که طبیعت تو ناخودآگاه ناپاکی را از طبع آن‌ها سرقت می‌کند» .

بسیاری از این نوع روابط بلکه تمام این روابط، پایدار نیستند و در صورت پایداری نیز فاقد اطمینان و اعتماد، که رکن اصلی زندگی مشترک است، است و سرانجام زندگی را دچارتزلزل و آسیب روانی و اجتماعی می‌کند. از این رو، سرخوردگی، افسردگی، عدم حس اعتماد اجتماعی از آفات و پیامدهای ناگوار معاشرت‌های غیرصحیح و روابط دوستی دختر و پسر است. گسترش روابط دختر و پسر در جامعه موجب می‌شود تا جوانانی که می‌خواهند با فردی پاک ازدواج کنند، دچار دغدغه ‌گردند. این خود خطرساز است؛ زیرا ممکن است این اندیشه شیطانی در ذهن چنین افرادی متجلی ‌گردد که فرد مورد نظر، و همسر آینده‌اش فردی پاک است یا قبلاً با فرد دیگری ارتباط داشته است! چه به جاست شعر مولوی در مذمت این نوع عشق‌ها، آنجا که می‌گوید:

عشق‌هایی کز پی رنگی بود عشق نبود عاقبت ننگی بود

غالباً این نوع عشق‌ها، که بر احساسات مبتنی است، پس از ارضای غریزة جنسی سرد و خاموشی می‌شود؛ زیرا از طریق صحیح و درست صورت نگرفته است. این گونه روابط موجب طرد اجتماعی فرد می‌شود و چه‌بسا چنین افرادی در میان دوستان خود و حتی جامعه، جایگاه اجتماعی خویش را از دست بدهند. پیامبر اکرم(ص) می فرماید: خداوند می‌فرمایند: «هرگاه اشتغال به من، بر جان بنده غالب آید، خواهش و لذت او را در یاد خودم قرار می‌دهم و چون خواهش و لذتش را در یاد خود قرار دادم، عاشق من می‌گردد و من نیز عاشق او، چون عاشق یکدیگر شدیم، پرده میان خود و او را بالا می‌زنم (مشاهدة جمال و جلال) را بر جانش مسلط می‌گردانم، به طوری که وقتی مردم دچار سهو و اشتباه هستند، او دچار اشتباه نمی‌شود» .

روابط دختران و پسران:

خداوند می‌فرمایند:یکی از نشانه‌های خدا این است که از جنس خودتان، زوجتان را آفرید تا با هم‌انس گیرید و بین شما دوستی و مهربانی بر قرار کرد؛ پس محبت و علاقه انسان با جنس مخالف، از آیات الهی و نشانه‌های خداوند است. بنابراین، ازدواجی که مطابق قوانین شرعی و عرفی صورت نگیرد و در چارچوب قانون نباشد، روابطی ناپایدار، فاقد محبت و عشق واقعی و گسستنی است. در این زمینه، روابط بر چند گونه است:

الف) عشق و علاقه ناصحیح پیش از ازداواج:

این نوع روابط برخاسته از هوی و هوس، به اسم عشق، با ظاهری عاشقانه ایجاد می‌شود که نتیجه‌اش دیدارهای پنهانی از طریق چت، SMS و تماس تلفنی و... و یا دیدار حضوری و شرکت در پارتی‌های شبانه و... است. چه‌بسا ممکن است بسیار سخت و دشوار باشد که کسی بتواند در مقابل شرایطی که مهیا شده است مقاومت کند. روابط که عمدتاً پنهانی و گاه به صورت آشکار، که با نوعی احساس که به غلط عشق خوانده شده است، ایجاد می‌گردد. در این نوع روابط عمدتاً واکنش میان دختران و پسران متفاوت است. متأسفانه ازدواج‌های اینترنتی، خیابانی، تلفنی، سفارشی، خیابانی از این است که سرانجامی جز فروپاشی کانون خانواده ندارد.

ب) واکنش دختران در روابط با پسران:

1. گاهی برخی دختران در این روابط جدی هستند؛ 2. گاهی برخی نیز دچار شور و هیجان می‌شوند. علت آن ناشی از عدم اطلاع از عوارض این نوع روابط است؛ 3. برخی نیز در این نوع روابط، امید به ازدواج بسته‌اند و نسبت به داشتن همسری شایسته خوش‌بین‌اند. این خوش‌بینی گاه علی‌رغم وجود گناهان آشکار، و روابط پنهانی است که به دنبال آشنایی و روابط خیابانی است. غافل از اینکه این گونه روابط پنهانی و مفسده انگیز به شخصیت آنها لطمه‌هایی می‌زند که در زندگی‌ آنان تأثیر نامطلوب دارد. بنابراین، هرچند خوشبختی، از رؤیاهای هر دختر جوانی است، ولی آشنایی و آگاه شدن آنان از معایب دوستی‌های نادرست، می‌تواند آنان را از کودکی واکسینه کند؛ 4. گاه نیز برخی فرهنگ‌های غلط در خانواده‌ها موجب می‌شود تا برخی دختران به بهانة بالا رفتن سن خود، به دنبال ازدواج خیابانی و یا از طریق روابط غیرمجاز باشند، در حالی که این‌گونه روابط ممکن است موجب تباهی و کشانده شدن دختران به فساد ‌شود. از جمله عوامل این مهم، عدم روابط صمیمانه و دوسویه والدین و فرزندان و ناآگاهی والدین از فرزندان است که خود، موجب عقده‌های روانی، کمبود محبت‌، خشونت می شود. این امر موجب روی آوردن فرزندان به رفتارهای هنجار شکنانه می‌شود.5. برخی دختران نیز ارتباط با نامحرم را نوعی افتخار برای خود می‌دانند. آنها خود را در معرض بوالهوسی قرار داده و به شدت دچار اشتباه می‌شوند.

ج) واکنش پسران در روابط با دختران

پسران نه تنها مانند دختران در مورد روابط دوستی با دختران جدیت و شور و هیجان ندارند، بلکه ارتباط با آنان را برای دست گرمی خود، و بازی دادن طرف مقابل و اهداف پلید همچون ارضای غریزة جنسی می‌خواهند. پسران از دختران نوجوانی که از بی‌پناهی، نادانی در دام آنها افتاده‌اند، سوء استفاده می‌کنند. نفس‌اماره و شیطانی در ایجاد و ازدیاد بسیاری از انحرافات نقش اساسی دارند. هوی و هوس یا تنوع طلبی جنسی، که منشأ آن تبعیت از شیطان است، احساس غرور و قدرت اجتماعی در برخی پسران که این نوع روابط را علامت مرد بودن و بزرگی می‌دانند و برای مطرح ساختن خود میان همسالان به چنین کارهایی دست می‌زنند، دختران رانده شده از خانواده را به شیوه‌های مختلف شکار و قربانی هوس‌های خود می‌کنند. البته، در این نوع روابط درصد ناچیزی از پسران هستند که انگیزه‌ی‌ ازدواج دارند؛ چراکه اگر پسری قصد ازدواج داشته باشد، هرگز به این گونه ارتباطات روی نخواهد آورد؛ زیرا پایه‌ریزی یک ازدواج سالم، قطعاً نیازی به خواستگاری خیابانی ندارد.

هرچند نباید نادیده گرفت که برخی مردانِ معتاد، شکست در ازدواج و عشق را عامل اعتیاد خود می‌دانند. یا برخی افسردگی و اختلالات روانی خود را ناشی از شکست‌های عاطفی، و یا شکست در ازدواج و یا طرد شدن از سوی دختر مورد علاقه‌شان می‌دانند.

د) ضرورت مشاوره جوانان

به طور کلی، در روابط پنهانی دختران و پسران پیش از ازدواج، بیشترین صدمات را دختران تحمل می‌کنند. دختران جوان باید قدرت نه گفتن را در خود تقویت‌ کنند و به این گونه دوستی‌ها یا عشق‌های سراب گونه و بی‌اساس پاسخ منفی دهند؛ فریب حرف‌های عاشقانه، ظاهر آراسته یا پیام‌های احساسی پسران را نخورند؛ زیرا در بیش از 95٪ این گونه روابط پنهانی و خیابانی، دختران عفت و پاک‌دامنی خود را از دست می‌دهند.

بنابراین، والدین به جای ترساندن دختران از سن‌شان و یا تأخیر در ازدواج فرزندنشان، باید آنان را در مورد عواقب خطرناک هرگونه روابط پنهانی مشاوره صحیح دهند و با این گونه رفتارهای هنجارشکنانه مبارزه کنند. هرچند متولیان فرهنگ باید با فراهم‌سازی بستر مناسب شغلی برای جوانان و شرایط رفاهی آنان، اقدام به تسهیل ازدواج جوانان نمایند. بنابراین، در شرایط کنونی و با توجه به گسترش فناوری‌‌های نوین ارتباطی در جهان، خانواده‌ها باید بدانند که به تنهایی قادر به مبارزه با رابطه‌های پنهانی و خطرناک فرزندان خود با جنس مخالف نیستند. این در حالی است که، جامعه باید با برنامه‌ریزی، فرهنگ‌سازی و ایجاد تسهیلات لازم و منطقی، شرایط مناسب را بر ازدواج فرزندان خویش فراهم سازند؛ چرا که اگر پای صحبت جوانان بنشینیم، خواهیم دید که خود آنان نیز برای ازداوج تابع سنت‌های گذشته و عرف جامعه هستند. به همین دلیل، هر جوانی برای ازدواج به دنبال زوجی می‌گردد که از هر نظر پاک باشد و هیچ‌گونه سابقه رابطه آزاد با جنس مخالف نداشته‌ باشد؛ چراکه وجود چنین روابطی در زندگی مشترک آنان نیز تأثیرگذار خواهد بود و همواره با نوعی شک و بدبینی همراه خواهد بود. بنابراین، خانواده‌ها باید از دوران نوجوانی با فرزندان‌شان درباره معایب و پیامد‌های خطرات دوستی با جنس مخالف به طور صریح و آشکار و منطقی صحبت کنند، هر چند ترساندن و یا تهدید در این رابطه نه تنها کارساز نخواهد بود، بلکه موجب افسردگی، ترس از جنس مخالف و یا به‌عکس، ایجاد هیجانات روحی و جسمی ناخوشایندی می‌شود. 

بنابراین، ایجاد روابط صیمیمی و دو سویه میان والدین و جوانان امری ضروری است. به‌گونه‌ای که جوان هنگام برخورد با جنس مخالف و برقراری ارتباط پنهانی، موضوع را با والدین در میان گذارند. البته، نوع برخورد والدین و نحوه‌ راهنمایی آنان تأثیر بسزایی در قطع و یا تداوم ارتباط و یا پنهان کاری فرزندان خواهد داشت. خانواده‌ها باید در صورت عدم توانایی در برقراری روابط صحیح به فرزندان، با یک مشاور مجرب مشاروه نمایند؛ چراکه آگاهی، آشنایی و آگاهی از علم نوین تربیتی برای هدایت فرزندان امری ضروری است.

متأسفانه روابط پنهان پسران و دختران با توجه به شرایط خاص جامعه جهانی رو به افزایش است. این خود عامل بسیاری از جرایم از جمله قتل، آدم ربایی، اخاذی و تجاوز به عنف، دختران فراری و... می‌باشد. در ظاهر امر، رابطه پنهانی که اغلب با عشق‌های دروغین خیابانی شروع می‌شود و ناشی از احساسات زود گذر است، شاید امر ساده‌ای به نظر آید، اما آمار جرایم در این زمینه موضوعی جدی و قابل تأمل است.

ه) آثار و پیامد روابط آزاد در اجتماع 

روابط آزاد میان دختران و پسران موجب پیدایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه می‌شود. سوءظن و عدم اعتماد همسران به یکدیگر، از دست رفتن وجهه اجتماعی فرد در میان خانواده، سوءظن همسری که روابط آشکار و پنهانی با دیگران داشته، و... از جمله پیامدهای روابط آزاد دختران و پسران است؛ چرا که نوعاً این افراد از خود می‌پرسد: آیا همسرم به من پایبند خواهد بود، آیا دوباره از فرد دیگری خوشش خواهد آمد و به سراغ دیگری خواهد رفت!! این مسئله موجب تهدید خانواده، جامعه و افزایش میزان طلاق می‌گردد. آسیب روانی، هیجان کاذب، عدم تمرکز، آرامش روح و روان،آسیب‌های تربیتی، معنوی و عدم اعتماد اجتماعی، از دیگر مشکلات ناشی از روابط آزاد می‌باشد.

به نظر می رسد راه حل بسیاری از این گونه معضلات، نظارت حساب شده والدین بر فرزندان،‌ و تسهیل شرایط ازدواج فرزندان می باشد. در این مورد پیامبر اکرم‌صلی‌علیه‌و‌آله‌وسلم می‌فرمایند: هنگامی که بنده‌ای ازدواج کند، نصف دین خود را کامل ساخته است، پس باید در مورد نصف دیگر آن تقوای الهی را در رعایت کند. 

نتیجه‌گیری

با توجه به آن‌چه گذشت، می‌توان پیامدها و آسیب‌های روابط آزاد دختر و پسر را به چند دسته تقسیم کرد:

1ـ آسیب روانی: نتایج آن، بی‌وفایی از سوی فرد مقابل که موجب سرخوردگی، افسردگی در فرد می‌شود و چه‌بسا در آینده، وی فردی متعادل نخواهد بود؛

2ـ‌ آسیب اجتماعی: فرد شخصیت اجتماعی خود را از دست می‌دهد، و در آینده اگر خانواده همسر وی از روابط او در گذشته اطلاع داشته باشند، وی را سرزنش خواهند کرد. این امر می‌تواند زمینه و تهدیدی برای فروپاشی خانواده و افزایش طلاق در جامعه باشد.

3ـ آسیب تربیتی: جایگاه فرد به عنوان فرد شایسته تربیت، در ذهن اولیای خانه و مدرسه و حتی دوستان از دست می‌رود، وی از مسیر تعلیم و تربیت عقب می‌ماند؛

4ـ آسیب معنوی: رابطه نامشروع موجب معصیت و دور شدن انسان از خدا می‌گردد. فرد از لحاظ اخلاقی نیز در دچار آسیب شدیدی خواهد شد؛

5 ـ ضعیف شدن حس اعتماد به نفس در فرد: فرد در صورت داشتن روابط آزاد پیش از ازدواج، ممکن است نسبت به همسر خویش دچار بی‌اعتمادی شود؛ زیرا اگر این نوع دوستی‌ها هم به ازدواج منجر نشود، ممکن است برای او این سؤال مطرح شود که آیا همسرم پیش از ازدواج با کس دیگری در ارتباط بوده است!

6ـ تضعیف حس اعتماد اجتماعی: گسترش روابط دختر و پسر در جامعه، برای بسیاری که می‌خواهند با دختری پاک ازدواج کند، خطرساز خواهد بود. فرد دغدغه این را خواهد داشت که آیا افرادی که قصد دارد با آنان ازدواج نماید، دارای روابط پنهانی با جنس مخالف هستند؟ آمارها نشان می‌دهد بسیاری از ازدواج‌های خیابانی سرانجام خوشی ندارند. کسانی که به راحتی دوست می‌شوند و ازدواج می‌کنند بی‌آنکه ارزش بنیان خانواده را بدانند، به راحتی هم طلاق می‌گیرند. گاهی نیز این نوع روابط، که به ازدواج ختم نمی‌شود، پس از ازداوج نیز تداوم می یابد. این گونه افراد به طور طبیعی نمی‌توانند وظایف خود را به عنوان همسر در درون خانواده انجام دهند، و خانواده آنان از بنیان سست و در معرض تزازل خواهد

<><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

غریزه جنسی بسیار نیرومند است و در هر دو جنس زن و مرد قرار داده شده است و بسیاری از امور عاطفی، روانی و رفتاری انسان را درگیر خود می‌ کند آنچه می ‌تواند به چنین نیاز مهم انسان پاسخ دهد ازدواج است، اگر مسیر این نیازهای عاطفی و جنسی به جای ازدواج به روابط دختر پسر و دوستی با جنس مخالف ختم شود، بزرگترین آسیب‌ها و مشکلات متوجه دختران و پسران جوان شده که تا آخر عمر ممکن است دامن آن ‌ها را گرفته و جبران آن به سختی و گاهی غیر ممکن خواهد بود، از این رو به بعضی از آسیب ها و نتایج تلخی که روابط دختر پسر برای هر فرد به دنبال دارد می‌پردازیم. البته پیامدهای این روابط به دلیل لطافت روح بیشتر متوجه دختران است.

پیامدهای‌ روابط دختر پسر:

۱- آسیب های روحی و روانی و ابتلا به افسردگی

برقراری عاطفی و احساسی روابط دختر پسر مخصوصاً در سن نوجوانی، از آن جا که اغلب به ازدواج نمی انجامد، فرد را دچار افسردگی می کند. گاهی دختری به پسری علاقه مند شده و تنها به این خاطر که فکر می کند آنها فقط برای هم هستند حتی خود را در اختیار او قرار می دهد اما بعد از بی‌ وفایی پسر، به شدت دچار سرخوردگی و افسردگی شدید می شود و نیز اعتماد چنین شخصی از جنس مخالف به خاطر بیوفایی هایی که در نتیجه آن ارتباط دیده، سلب خواهد شد و حتی در زندگی آینده نمی تواند به همسرش اعتماد کند و همیشه فکر می کند ممکن است همسرش هم روزی به او خیانت کند و او را رها کند.

۲- جاذبه ها، احساسات و عشق کاذب مانع شناخت صحیح طرفین از یکدیگر می شود

در روابط دختر پسر ممکن است دختر و پسری که با هم رابطه دوستی و عاشقانه برقرار می کنند دوستان خوبی برای هم باشند اما زمانی که در نقش همسری قرار می گیرد، متفاوت رفتار کنند. بسیاری از زنان و مردان جوان بعد از آغاز زندگی مشترک و رفتن به زیر یک سقف متوجه ایرادات و نقایص طرف مقابل و تضادهایشان با هم می شوند. بنابراین این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که جاذبه و وابستگی در دوستی ها و روابط قبل از ازدواج مانع دید بهتر شما از طرف مقابل می شود.

۳- از دست دادن فرصت ها و کم شدن میل به ازدواج

بسیاری از دختران وقتی با جنس مخالف خود دوست می شوند و وعده ازدواج پسران را جدی می گیرند فکر می کنند که شریک زندگی و همسر آینده خود را پیدا کرده اند بنابراین خواستگاران خود را حتی با بهترین شرایط رد می کنند اما آنها نمی دانند با این کار از مسیر درستی که می توانند با انتخاب شریکی شایسته فرصت برقراری یک رابطه احساسی و عاطفی باثبات را فراهم کنند دور می شوند و بازیچه روابط ناپایدار می شوند و چه بسا سالها عمر و جوانی خود را به پای پسری تلف می کنند و در آخر هم یا پسر او را رها می کند و ازدواجشان به هم می خورد یا ازدواجی ناموفق و ناپایدار دارند. پسر هم وقتی با یک دختری دوست می شود با تامین نیازهایش دیگر به دنبال ازدواج نمی رود و شرایطی به وجود می آید که از ایجاد رابطه صمیمانه، پایدار و متعهدِ چارچوب دار، مانند ازدواج، طفره می رود.

کم شدن میل به ازدواج ، بالا رفتن سن ازدواج و از دست دادن فرصت های خوب در ازدواج از نتایج و پیامدهای دوستی با جنس مخالف و روابط دختر پسر است.

۴- اتلاف وقت

دختر و پسر فرصتی را که می توانند با مطالعه، تفریح یا ورزش سپری کنند با پیامک بازی و چت کردن های طولانی مدت و بیهوده تلف می کنند که در انتها جز خستگی و ضرر مادی سودی برایشان ندارد.

۵- آسیب ‌های اجتماعی

دختری که در شهری کوچک با پسری ارتباط دارد و ارتباط او آشکار می شود، چنین شخصی وقتی ازدواج کند ممکن است از طرف همسر و خانواده او سرزنش ‌شود و به هر بهانه‌ای، روابط قبلی وی را به رخش بکشند. این پدیده می ‌تواند تهدیدی برای پایگاه خانواده باشد.

۶- ضعیف شدن حس اعتماد، بی اعتمادی و بدبینی

دختران و پسرانی که بر اثر آشنایی در خیابان یا محیط های دیگر و ایجاد علاقه و دوستی بین آنها، به ازدواج اقدام می کنند، گاهی در زندگی آینده دچار بی اعتمادی و بدبینی می شوند، زیرا با خود می گویند همسر او که به راحتی با او دوست شده و با او ارتباط برقرار کرده است، آیا امکان دارد که قبلاً با فرد دیگری نیز دوست شده باشد؟ و یا بعداً با شخش دیگری رابطه برقرار کند؟ این فکر همیشه برای زوجین آزار دهنده است و در روابط و تصمیم های زندگی نیز خود را به صورت های مختلف نمایان می سازد. حتی اگر این دوستی به ازدواج ختم نشود، چون خود با این مسئله مواجه بوده است، احتمال می دهد که شاید همسر او نیز با شخص دیگر پیش از ازدواج رابطه داشته است.

روابط آزاد دختر و پسر و شکسته شدن قبح چنین روابطی، باعث ایجاد روحیه بی اعتمادی و بدبینی نسبت به همسر می شود و این ذهنیت آزار دهنده در فرد شکل می گیرد که آیا همسرش پیش از این، چنین رابطه ای را تجربه کرده است یا نه؟ و یا ممکن است همسرش در زندگی به او خیانت کند؟ این بی اعتمادی و شک هیچ گاه فرد را رها نمی کند.

۷- افت تحصیلی

دختر و پسری که در سنین پایین تر با هم ارتباط برقرار می کنند ذهن آنها مدام درگیر این گونه ارتباطات است و باعث بروز عشق و عاشقی و خیال پردازی می شود که نتیجه آن در اغلب موارد افت شدید تحصیلی است.

۸- نگرانی ترس از بر ملا شدن روابط و دوستی با جنس مخالف

اولاً به خاطر اینکه این گونه روابط دختر و پسر به دور از چشم والدین برقرار شده است، در هر دو طرف یک حالت ترس و اضطراب به خاطر آشکار شدن آن به وجود می آید که می تواند در روند زندگی طبیعی فرد تاثیرات منفی بر جای گذارد. ثانیاً این نوع روابط دختر پسر زندگی زناشویی و آینده فرد را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد زیرا همیشه فرد به خاطر دوستی و روابطی که قبل از ازدواج داشته می ترسد و پیش خود فکر می کند که نکند دوست پسر و یا دختر قبلی اش باز سروکله اش پیدا شود و زندگی او را تباه کند و یا همسرش به رابطه های او در دوران مجردی اش پی ببرد و یا مدرکی علیه او بر جای مانده باشد که همسرش همه چیز را بفهمد.

 

۹- وابستگی عاطفی

در روابط دختر پسر و این نوع دوستی ها، افراد تمام عواطف خود را چنان نثار هم می ‌کنند که بعد از مدتی این تصور در آنها ایجاد می ‌شود که هیچ کس به اندازه او نمی تواند او را خوشبخت کند و به او عشق بورزد و مبادا در آینده با فردی جز این فرد ازدواج کند که به این اندازه او را دوست نداشته باشد. حال آنکه این رابطه عاطفی دختر و پسر تنها یک نوع وابستگی است که به طور طبیعی شکل می ‌گیرد.

در دوستی و رابطه دختر و پسر فکر می کنند هرگز فرد دیگری آنها را به این اندازه دوست نخواهد داشت.

۱۰- عدم شناخت واقعی و صحیح طرف مقابل

معمولا اینگونه روابط دختر پسر و دوستی با جنس مخالف به انگیزه شناخت بیشتر شکل می گیرد ولی اهدافی که در این نوع دوستی ها دنبال می شود، شهوت و هوسبازی است. ممکن است در این دوستی ها شناخت ظاهری از جنس مخالف بالا رود، اما وقتی پای احساسات و عشق های کاذب به میان می آید میزان شناخت واقعی و صحیح کم می شود و این ارتباطات نه تنها کمکی به شناخت افراد از یکدیگر نمی کند بلکه با بروز احساسات در بین دو طرف، باعث می شود آنان از شناخت یکدیگر فاصله بگیرند. پس بهترین روش شناخت فرد، تکیه بر عقل و منطق و همراه با نظارت خانواده هاست.

۱۱- ازدواج ‌های ناپایدار

ارتباط دختر و پسر اغلب بر اساس جاذبه‌ های ظاهری شکل می‌گیرد و شرط اصلی یک ازدواج موفق که کفویت و همسان بودن طرفین است در نظر گرفته نمی شود، در نتیجه میزان موفقیت در ازدواج کاهش خواهد یافت، از سوی دیگر، ارتباط عاطفی پسر و دختر به هم به وابستگی ختم شده و نقص‌ها دیده نمی‌شوند. اما وقتی هیجانات و احساسات کاذب فروکش کند، ایرادات آشکار می شود و به اختلافات خانوادگی می ‌انجامد.

پیامبر اکرم (ص) فرمودند: حبّک للشّی‏ء یعمی و یصم‏
«دوست داشتن هر چیزی، انسان را کر و کور می‌کند»

۱۲- آسیب رسیدن به دختران

در روابط دختر پسر بیشترین آسیب‌ ها متوجه دختران است. با «دوستت دارم» ، «از شما خوشم آمده»، «تو همان همسر رویاهایم هستی» شروع می ‌شود و نتیجه اش برقراری ارتباطات جنسی نامشروع، تلخی، شکست و پشیمانی است.

۱۳- مانعی برای رشد و پیشرفت فرد

این گونه ارتباط دختر و پسر و دوستی ها گاهی به خاطر سرگرمی، به قصد گذراندن وقت و تفریح شکل می گیرد و باعث می شود که دو طرف تمام فکر و توجه خود را صرف این ارتباط بکنند و با درگیری های ذهنی و عاطفی که در اثر این نوع دوستی ها به وجود می آید بزرگترین مانع برای پیشرفت و ترقی فرد در زمینه های مختلف است.

کسانی که به راحتی دوست می شوند و ازدواج می کنند و بی آنکه از ارزش و اهمیت بنیان خانواده آگاه شوند آن را به راحتی ترک می کنند. علاوه بر این گاهی اتفاق می افتد که دختر و پسری در اثر این گونه ارتباط ها، به هم علاقه مند می شوند ، اما به دلایل متعدد این ارتباط ها به ازدواج ختم نمی شود. چنین افرادی حتی پس از ازدواج نیز عشق و علاقه قبلی را در ذهن و دل خود دارند و به طور طبیعی نمی توانند وظایف خود را به عنوان یک همسر در درون خانواده به انجام برسانند.

به گفته مولوی:

عشق هایی کز پی رنگی بود               عشق نبود عاقبت ننگی بود

فقط در یک رابطه رسمی و جدی و تحت نظارت خانواده ها که همان نامزدی است طرفین به شناخت بهتری دست می یابند. آشنایی به تنهایی برای ازدواج کافی نیست. آشنایی شرط لازم ازدواج است. اما شرط کافی نیست. یادگیری و آموزش در ازدواج موفق بسیار موثر است.

نظرات (۱)

مهدی ابوفاطمه
۰۲ آذر ۹۴ ، ۲۱:۰۱
عالی است مطالبتان و وبلاگتان
در مسابقه چهارم ما هم شرکت بفرمایید
اگر دنبال می فرمایید خوشحال می شویم البته اگر دنبال کردنی باشیم

پاسخ:
ممنون از نظرتان,چشم  ,وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

محبوب ترین مطالب