وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان
وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان
بسم رب الشهدا:وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان برای پایگاه های بسیج وسرگروه های صالحین و عموم مردم

وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان

🌹🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹

🌹🌹پیامبر صلی الله علیه و آله🌹🌹 :
اَکْرَمُ اَخلاقِ النَّبیّینَ وَ الصِّدّیقینَ وَ الشُهَداءِ وَ الصّالِحینَ التَّزاوُرُ فِى اللّه ِ؛

⬅🌹🌹پیامبر صلی الله علیه و آله🌹🌹 :
بزرگوارانه ترین اخلاق پیامبران، صدیقین (انسان هاى راستین) شهدا و صالحین،دیدار یکدیگر براى خداست.➡
🔍دعائم الاسلام، ج 2، ص 106.

✔وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان .
🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹

ایجادپوشش مناسب در نوجوان

   پنجشنبه, ۳ تیر ۱۳۹۵، ۰۱:۳۹ ب.ظ        

ممکن است در حلقه شما کسانی باشند که پوشش مناسبی نداشته باشند یا نوعی از آرایش و رسیدگی به ظاهر داشته باشند که احساس کنید حضورشان در جمع مناسب نیست بلکه برای اصلاح اندیشة خودشان و نگرششان به موضوع پوشش و حجاب نگران شوید. حتما با خودتان فکر می‌کنید که چطور باید با این مسأله برخورد کنید. مخصوصا وقتی فردی با این ویژگی‌ها برای عضویت در حلقة شما مراجعه می‌کند.



در خصوص مسائل فقهی و اجتماعی حجاب که با مراجعه به چند طرح درس موجود در همین کانال و کتاب‌ها و مقالات مرتبط می‌توانید دست پر باشید اما این‌جا صحبت از روش برخورد با متربی است.

برای ایجاد تغییر در وضع پوشش فرد باید به این نکته توجه داشته باشیم که بنا بر اصل «لا اکراه فی الدین» هیچ‌یک از موضوعات اعتقادی نباید بدون رضایت قلبی و تغییر در نگرش فرد اتفاق بیفتد. چرا که این امور پیوند ناگسستنی با دیدگاه شخصی فرد دارد. مسأله پوشش و ظاهر هم از جمله مقولاتی است که از این قاعده مستثنا نیست، بلکه به خاطر جنبه‌های سلیقه‌ای و فرهنگی حاکم بر آن، از حساسیت بیشتری هم برخوردار است.


با توجه به این مقدمه توجه به نکات زیر توصیه می‌شود:

الف) لطافت در برخورد با فرد و ایجاد فضای صمیمی و دوستانه و به دور از اجبار. عاطفه می‌تواند کار را در این گونه موارد تا حدود خوبی پیش ببرد.


ب) حواسمان باشد باید باور فرد تغییر کند، وگرنه پای ریاکاری وسط می‌آید و فرد سعی می‌کند فقط جلوی شما و برای حضور در حلقه، ظاهر و پوشش خود را تغییر دهد.


ج) به گونه‌ای با مخاطب برخورد کنید که فکر نکند ظاهر متفاوت او و یا نوع پوشش باعث می‌شود او به اصطلاح بچه مذهبی نباشد. او نباید فکر کند که ظاهر و پوشش او بزرگ‌ترین معضل است که تمام خوبی‌های او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.


د) برخورد غیرمستقیم، بهترین نوع رفتار است. لازم نیست شروع کنید به حرف زدن با فرد دربارة این‌که پوشش یا ظاهر او مناسب نیست. مثلا یک تئاتر آماده کنید و اجازه دهید خود آن بچه‌ها هم توی آن بازی کنند. مخصوصا تئاتر طنز.


ه) ریشة مشکل را پیدا کنید. خیلی از پسرها، وقتی این نوع پوشش را انتخاب می‌کنند به خاطر جلب توجه زنان نیست، بلکه بیشتر دلشان می‌خواهد خودشان را نشان دوستان‌شان بدهند. یعنی می‌خواهند در گروه دوستان که گروه مورد انتظارشان است پذیرفته شوند. همان چیزی که اسمش را می‌گذاریم دوست ناباب. یعنی فرد درگیر چشم و هم چشمی با کسانی است که از فضای دینی و اخلاقی دورند. پس در مورد این فرد تغییر در فضای دوستان لازم است.


و) برای تغییر مورد نظر، گام‌های کوچک تعریف کنید. هر مرحله با پیشرفت اهداف، تشویق‌هایی را برای فرد در نظر بگیرید. متربی باید ببیند که هر تغییر مثبتی در ظاهر و پوشش او باعث می‌شود توسط شما و دوستانش بیشتر تحویل گرفته شود. حتی در صورت نیاز خانواده و اطرافیان او را هم درگیر کنید و توجیه نمایید. مطمئن باشید والدین حتی اگر خودشان هم در برخی امور کاهل باشند وقتی پای فرزندشان را به مسجد باز می‌کنند که دوست دارند او بهتر از خود آنها شود و بیشتر به امور مذهبی و شئونات اسلامی بپردازد.

از طرفی با توجیه خانواده شما حداقل می‌توانید مطمئن شوید که لااقل در خرید لباس برای فرزندشان دقت بیشتری به خرج دهند.


ز) برای او الگو سازی کنید، از کسانی که می‌تواند با علاقه به آنها ظاهر و پوشش معقول‌تر و مناسب‌تری را انتخاب کند. بهترین الگو شهدا هستند. اگر بتوانید دلش را با روح یکی از این ستاره‌های بی بدیل پیوند بزنید، تأثیراتش را به روشنی در رفتار و منش او خواهید دید.


بهترین لباس

از بچه‌ها بپرسید بهترین لباسی که می‌شناسند و مناسب آنهاست چیست؟

بعد برایشان بگویید که بهترین پوشش برای مؤمن از لحاظ زینت، لباس تقواست و نیکوترین پوشش از جهت خوشی و راحتی، لباس ایمان است.

اگر لباس تقوا و روح و جان را از دست دادیم، لباس جسم و حجاب هم از بین می‌رود و برهنه و بدحجاب، بدون پوشش روح و جان است که به لباس و حجاب و پوشش بدن اهمیت نمی‌دهد و اگر بدحجابی و برهنگی و اندام آرایی منکر است، به خاطر این است که خواست شیطان  است.


✔وبلاگ صالحین شهید فهمیده رفسنجان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

محبوب ترین مطالب